Klassieker van de week: nieuwe Alfa Romeo 75 3.0 V6

alfa-romeo-75-v6-nieuw-1

Oké, minder kilometers is niet altijd een pré maar vaak is het prettig een auto te hebben die nog niet zoveel geleden heeft. Dat is bij de ‘Klassieker van de week’ wel héél erg het geval want deze Alfa Romeo 75 is nieuw. Niet qua leeftijd maar wel qua kilometers.

Alfa Romeo’s 75 worden steeds schaarser. Een net exemplaar voor leuk geld vinden kan nog een behoorlijke klus worden, roest is daarbij de grootste vijand. Van dat probleem is bij dit exemplaar geen sprake, met slechts 685 kilometer achter de kiezen is deze 75 praktisch nieuw.

alfa-romeo-75-v6-nieuw-3

Heel veel informatie hebben we helaas niet maar de foto’s op Autoscout zorgen al voor de nodige minuten kijkplezier. De auto staat bij 911 Enzo in Den Haag. Als we de foto’s eens goed bekijken hebben we het idee dat de auto al die tijd bij een dealer in de showroom heeft gestaan. Hij oogt namelijk nieuw maar kijk je naar de pedalen dan zijn deze erg stoffig, vermoedelijk van de schoenen van vele bezoekers aan de showroom die toch even plaats hebben genomen in dit stukje Alfa-historie.

alfa-romeo-75-v6-nieuw-2

Ow, we vermoeden trouwens dat het missende paneeltje in de voorbumper wel even wordt gemonteerd bij verkoop. De prijs van € 27.750 is natuurlijk niet misselijk maar in deze categorie geldt gewoon dat je kunt vragen wat je wil, vroeg of laat zal zich een liefhebber melden.