Lamborghini Asterion is elektrisch beest

lamborghini-asterion-official

Kijken we op het moment in de prijslijst van Lamborghini dan zien we twee modellen staan, de Huracan als instapper en de machtige Aventador. Beide ontzagwekkende bolides maar Lamborghini blijft tot nu toe nog wat achter bij de collega supercar-merken als het gaat om hybride auto’s.

Op de autosalon van Parijs presenteert Lamborghini het eerste antwoord op de modellen van concurrentie: de Asterion. Voorlopig nog een concept maar het zou zo maar eens kunnen zijn dat dit de basis is voor een derde model in de stal van Lamborghini. Als basis dient de 5,2 liter metende V10 uit de Huracan, normaal 610 pk sterk. Geen tamme rakker weten we sinds kort want voor CorsaItalia Magazine 8 (vanaf 17 oktober in de winkel) gingen we er mee op pad. Maar nee, Lamborghini heeft flink wat elektropaarden (of moeten we ‘stieren’ zeggen?) tevoorschijn getoverd en daardoor levert de Asterion een totaal vermogen van 910 pk! Voluit heet de nieuweling dan ook Asterion LPI 910-4.

lamborghini-asterion-official-b

De Huracan-krachtbron is gekoppeld aan een 100 pk sterke elektromotor en samen zorgen ze voor de aandrijving aan de achterzijde. Op de vooras zijn nog twee elektromotoren te vinden, ook goed voor 100 pk per stuk. 300 pk aan elektrische kracht dus en zonder de benzinemotor aan te spreken zou de Asterion zo’n 50 kilometer ver kunnen komen. Die heb je overigens zo achter de kiezen als je bedenkt dat de topsnelheid op 325 km/u ligt. De bekende 0 tot 100 sprint wordt afgeraffeld in 3 tellen.

Lamborghini heeft er niet voor gekozen om er qua looks een LaFerrari- of Porsche 918-achtige draai aan te geven. Bewust volgens Lamborghini, de Asterion heeft een uitstraling die meer aan een klassieke GT doet denken. Wij herkennen er overigens ook Miura-trekjes in, zonder retro te worden.