Lamborghini Egoista krijgt plaats in museum

lamborghini-egoista-00

Lamborghini gaf zichzelf vorig jaar een cadeautje omdat het merk zijn 50ste verjaardag vierde. Dit cadeau kwam in de vorm van de bijzondere Egoista, een blik op de toekomst van Lamborghini zou je kunnen zeggen. Lamborghini zet de Egoista nu, na diverse presentaties op shows, in het eigen museum neer.

Lamborghini-baas Stephan Winkelmann presenteerde de auto vorig jaar als viering van het 50-jarig bestaan van het merk. Volgens Winkelmann een prachtig cadeau en een cadeau dat nooit verkocht zal worden aan iemand, hoe belangrijk of vermogend ook.

Egoista betekent zoveel als egoïstisch en waar dat op slaat kun je natuurlijk zien als je naar het aantal zitplaatsen kijkt. De styling is volgens Walter De Silva (van onder andere de Alfa Romeo 156) geïnspireerd op de vormgeving van een Apache helicopter waarbij gebruik is gemaakt van aluminium en carbon en de auto is gespoten in een radar-werende lak. Oom agent heeft dus het nakijken met zijn lasergun als je de 592 pk sterke V10 met 5,2 liter inhoud de sporen geeft.

De Egoista heeft afgelopen jaar en het jaar er voor op diverse shows gestaan maar zal nu een definitief plekje in het museum van Lamborghini in Sant’Agata krijgen. Binnenkort door iedereen te bekijken dus!