Lamborghini Huracán Sterrato: van het pad af

Met de Urus toonde Lamborghini al aan dat het onder de vlag van Audi niet bang is om van de gebaande paden af te wijken, maar nu doen de Bolognezen er nog een schepje bovenop. Waar de Urus een supersnelle, maar tot op zekere hoogte reguliere SUV is, presenteert Lambo nu de terreinversie van de Huracán. De nieuweling doet denken aan de woestijnfähige Jarama Rally en Urraco Rally die de legendarische Bob Wallace ontwikkelde in de jaren ’70. De Huracán Sterrato Concept is zoals de naam al zegt een eenmalige exercitie, maar een stellige ontkenning dat er een seriemodel volgt blijft achterwege.

Motorisch blijft alles bij het oude, maar daar is wat betreft behoudendheid dan ook alles mee gezegd. Zoals het bij een echte terreinauto hoort worden alle wielen aangedreven. Bovendien is de Sterrato voorzien van vierwielsturing, een aangepast onderstel en torque vectoring. Het Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata systeem uit de Huracán EVO heeft ook een plaats gekregen in de nieuwe creatie en zorgt voor een optimale vermogensafgifte en stabiliteit bij variërende ondergronden. Om de auto niet bij de eerste de beste zandbank vast te laten lopen is de rijhoogte 4,7 cm verhoogt en de aan- en afloophoek met enkele procenten vergroot. De breed uitgebouwde wielkasten omvatten 20″ wielen, die 3 cm verder uit elkaar staan dan normaal en zijn voorzien van dikke ballonbanden. Aan de onderkant wordt de Sterrato tegen de elementen beschermd door aluminium verstevigingen en protectieve beplating, waarbij het achterste deel tevens functioneert als diffusor. Een extra setje LED-lichten maakt de offroad-look compleet. Binnenin brengt de titanium rolkooi je in ralllysferen, net als vierpuntsgordels, koolstofvezel stoelen en aluminium panelen op de vloer.

Vooralsnog blijft de Sterrato een unicum, maar zoals vaker is gebleken is de Lamborghini-klant niet vies van een experimentje en zou het dus zo maar eens kunnen zijn dat er daadwerkelijk binnen afzienbare tijd een paar heftig brullende Sterrato’s door de woestijn crossen.