Lamborghini komt met extra heftige Huracán

Met de 488 GTB heeft Ferrari de concurrent met de stier op de neus overtroffen als het gaat om vermogen. De inmiddels twee jaar oude Huracán heeft 610 pk en dat is 60 pk minder dan het steigerende paard weet op de hoesten uit de geblazen V8. Tijd voor Lamborghini om tegengas te geven.

Autoweek spotte de lichtere en sterkere Huracán Superleggera, die vermoedelijk ruim 100 kilo zal afvallen. Het gewicht zal daarmee uitkomen op een kilo of 1.250. Als er qua motorisering ongeveer hetzelfde recept op de menukaart staat als bij voorganger Gallardo dan zal het vermogen ook iets toenemen. Het ligt niet in de lijn der verwachting dat het vermogen dicht in de buurt komt van de Ferrari maar met het geringe gewicht zal de Lambo wellicht een betere pk/gewichtsverhouding hebben dan de 488 GTB die met 1.475 kg toch een stukje zwaarder is.

Op de foto’s is duidelijk te zien dat de Superleggera extra spoilers mee krijgt, het aantal uitlaten is juist geslonken. Wat de precieze specificaties van de nieuwe Lamborghini gaan worden zullen we tijdens de Autosalon van Parijs te horen krijgen. Hoe lang het daarna wachten is op de tegenaanval van Ferrari durven we niet te zeggen, de 488 Speciale laat vast niet lang op zich wachten!

Foto’s: Autoweek.