Lamborghini Miura SV 'doet' $ 1.215.000

lamborghini-miura-sv-01

Vraag ons naar onze favoriete Lamborghini en we zullen binnen een seconde of één, maximaal twee, roepen: ‘de Miura!’. Niet alleen is de lijn van de Miura wat ons betreft het mooiste wat het merk met de stier ooit op papier heeft weten te zetten, het is ook nog eens een heerlijk rauwe sportwagen. De SV is met zijn 385 pk sterke V12 de topper van de reeks. De auto die hier te zien is, vond vorige week een nieuwe eigenaar.

De SV werd vijf jaar na de introductie van de door Bertone ontworpen supercar gepresenteerd. SV stond bij de top-Miura voor Super Veloce, niet onterecht, want de gorgelende V12 leverde in de SV 385 pk, 35 meer dan in de ‘standaard’ Miura. De achterschermen werden ietsje verder uitgebouwd om plaats te bieden aan de bredere wielen en de kenmerkende ‘wimpers’ rond de koplampen verdwenen.

lamborghini-miura-sv-02

De auto die hier op de foto’s te zien is stamt uit 1972 en is één van de (ongeveer) 150 gebouwde exemplaren. Rauw, compromisloos en toch ontzettend sierlijk zijn de eerste kreten die bij ons opkomen bij het zien van de in rood en gouden gespoten coupé met een blauw interieur. Helaas waren we net te laat, de auto werd vorige week tijdens een veiling van Bonhams verkocht voor een slordige 1.215.000 Amerikaanse dollars. Ruim negen ton in Euro’s, wij hadden het nét even niet liggen.

lamborghini-miura-sv-03

Schrale troost is dat we toch al te laat waren voor de 45th Anniversary Tour die anderhalf jaar geleden plaats vond. Binnenkort komt er een herkansing.