Lamborghini opent aanval op Ferrari 'F150' in Genève

Afbeelding-2

Volgende maand is het tijd voor de Autosalon van Genève en het lijkt er op dat er naast de Alfa Romeo 4C en Ferrari ‘F150’ nog een sportieve jongen gepresenteerd wordt en wel door Lamborghini. Stephan Winkelmann, de grote man achter het merk heeft aangekondigd dat er iets buitengewoons gepresenteerd gaat worden op de autoshow.

In tegenstelling tot Ferrari, die de productieversie van de Enzo-opvolger toont, laat Lamborghini een concept zien, ter ere van het vijftigjarig bestaan van het merk met de stier in het logo. Autocar, dat met bovenstaande impressie komt, meldt dat het om een conceptcar gaat die ons een blik in de toekomst van Lamborghini moet gunnen. Volgens Winkelmann zal het een auto met twee deuren, twee stoelen en een V12 worden. De motor zal voorin te vinden, net als bij de Ferrari F12berlinetta.

Volgens Winkelmann zou het hele team van ‘Lambo’ het fantastisch vinden als de concept in productie gaat maar er is een auto die nog hoger op het verlanglijstje van de medewerkers van het merk staat: de URUS. “Iedereen bij Lamborghini wil dat deze SUV er komt,” zegt Winkelmann, “het is nu aan de Volkswagen Groep om te bepalen of deze er ook daadwerkelijk komt”. De komst van de Duits-Italiaanse kolos staat al een tijdje op losse schroeven.

We zijn in ieder geval erg benieuwd waar Lamborghini ons mee verrast tijdens de 83ste Autosalon van Genève. Het klinkt een beetje als een concept die geïnspireerd is op één van de mooiste klassiekers van het merk, de Miura. Deze schitterende klassieker mag de motor dan wel achter de voorstoelen hebben liggen, het is tijden geleden dat Lamborghini met een model kwam dat een mooie lange motorkap en aflopend achtersteven had.