Lamborghini presenteert extreme Veneno [update]

lamborghini-veneno-2013

Veneno, zo heet Lamborghini’s paradestiertje dat mee gaat naar de Autosalon van Genève. Het is een raceauto die bedoeld is voor de straat zoals Lamborghini het zelf zegt en er worden slechts drie exemplaren voor de verkoop gebouwd. Interesse? Dan ben je helaas al te laat want ze zijn alle drie al verkocht. Een extra exemplaar blijft in de handen van de fabriek en wordt vanavond gepresenteerd in Genève.

De Veneno is Lamborghini’s cadeautje aan zichzelf omdat het merk 50 jaar bestaat. De mega-exclusieve hypersportwagen kost meer dan drie miljoen euro en dat is dan nog ‘vóór de belastingen’. De Veneno maakt gebruik van de monocoque en ophanging van de Aventador. Ook de V12 uit dat model wordt eveneens overgenomen maar krijgt nog iets meer vermogen, vermoedelijk rond de 750 pk. De top van 355 is de hoogste die ooit in een folder van Lamborghini te vinden was.

[nggallery id=142]

Lamborghini liet onlangs diverse namen registreren: Veneno verde, Veneno Bianca en Veneno Rossa dus over de beschikbare kleuren (niet geheel toevallig groen, wit en rood vermoeden we) hoeven we geen vragen meer te stellen.

[update 05-03-2013] Nu dus met officiële foto’s. Tevens zijn meer technische gegevens bekend zoals een acceleratie naar de 100 in 2,8 seconden en een gewicht van 1.450 kilogram, 125 minder dan de Aventador.