Lamborghini Sesto Elemento: hij komt (nog steeds)

Lamborghini-Sesto-Elemento

Het mag dan 2,5 jaar geleden zijn: de in 2010 gepresenteerde Sesto Elemento van Lamborghini heeft altijd op de productieplanning van het merk met de razende stier gestaan. Nu gaat het er dus eindelijk van komen en geeft Lamborghini meer informatie over de nog geen 1.000 kilo wegende supercar.

Oké, ‘nog geen 1.000 kilo’ kun je erg letterlijk nemen, de Lambo zal een gewicht van 999 kilo krijgen. Samen met een vermogen van 570 pk en 540 Nm aan koppel wordt het een enorm kwade stier die je in 2,5 seconden naar de 100 lanceert. Niet zo vreemd als iedere pk slechts 1,75 kilogram mee hoeft te nemen.

Een flinke hoeveelheid Sesto Elemento’s zal er niet op het asfalt komen, er worden er 20 geproduceerd die per stuk 1,5 miljoen euro op moeten leveren. We hebben het overigens expres over ‘asfalt’ en niet over ‘weg’ want op de openbare weg ben je niet welkom met de ultra lage sportwagen, een kenteken is niet op de auto te krijgen. Nou ja, misschien lukt het in een één of ander oliestaatje als je de juiste connecties hebt.

[nggallery id=112]

Lamborghini bouwt het apparaat in z’n eigen Pre-Series Center, een afdeling waar naast de Sesto Elemento auto’s worden gemaakt die niet op de normale productielijn gebouwd kunnen worden, zoals het prototype van de Urus. De productievariant van de Sesto Elemento zal vrijwel identiek aan het showexemplaar zijn en daarom geeft Lamborghini gelijk maar wat extra beeldmateriaal vrij.