Lancia C-SUV (L74) komt uit Italië

Dat Lancia met nieuwe modellen komt weet je als vaste lezer van CorsaItalia inmiddels wel. Eén van de nieuwe modellen, formaatje ‘C-SUV’ gaat schuil onder de (interne) naam L74. En wat blijkt: deze zal worden gebouwd in Italië, net als zijn Franse broer. Of zus. Neef. Nicht. Nou ja, hoe je het dan ook wilt noemen.

Volgend jaar krijgt de DS7 Crossback een facelift. Die zal dan nog een paar jaartjes meedraaien voor deze afgelost wordt door een volledig elektrische tweede generatie. Via Franse kanalen komt naar buiten dat deze gezins-SUV geproduceerd gaat worden in Melfi, in het zuiden van Italië. De tweede generatie DS7 Crossback zal daar samen van de band rollen met een Lancia-variant en een Opel die hetzelfde platform gebruikt. In 2024 zal het model gepresenteerd worden, in 2025 moet de DS7 leverbaar zijn. Vermoedelijk geldt hetzelfde voor de Lancia ‘L74’.

Basis voor de modellen is het STLA Large-platform. De eerste auto die hiervan gebruik zal maken is de nieuwe Peugeot 3008, die eind 2023 wordt voorgesteld. Er zal keuze zijn tussen één of twee motoren, met vermogens tot 340 pk. Dit wordt bereikt door gebruik te maken van accu’s die 60 tot 100 kWh leveren, waarmee een actieradius mogelijk moet zijn tot 650 km (WLTP).