Lancia Delta Evo-E: rallycrossen met 680 pk

Iedere liefhebber hoopt dat er een waardige reïncarnatie komt van de Delta Evo, één van de meest legendarische rallyauto’s ooit. Hoewel Lancia terugkeert en de Delta op de agenda staat, is het maar de vraag of dat een waardig eerbetoon wordt aan die vierkante legende.

GCK Exlcusive vindt het allemaal te lang duren en trekt zelf de stoute schoenen aan met de Lancia Delta Evo-E. Een restomod maar dan niet om de show te stelen, maar om daadwerkelijk in actie te komen, in het zand. Meer een ‘resto-modder’ dus. Het Franse GCK Motorsport, een tak van GCK Exclusive, is geen onbekende in de rallysport, op dit moment gooien ze al best hoge ogen met een Mégane RX van Prodrive.

We trokken je al naar dit bericht door ‘680 pk’ in de titel te zeggen, toch? Dat gaat niet met de tweeliter die in de Evo te vinden is, deze werd dan ook operatief verwijderd om plaats te maken voor een volledig elektrische krachtbron, de Kreisel Electric RX1e-kit. Een Evo zou geen Evo zijn zonder vierwielaandrijving dus ook bij deze creatie worden alle wielen aangedreven. Met 680 pk en maar liefst 880 Nm, dat vanaf 0 beschikbaar is kun je je voorstellen dat het een katapult op wielen moet zijn.

De Evo-E gaat worden ingezet in de rallycross. Helemaal geen vreemde keuze, het zijn tenslotte korte races zodat accucapaciteit een relatief klein probleem is. Opladen schijnt groen te gebeuren met zonne-energie ‘on the spot’. Het bedrijf wil er maximaal 48 bouwen.