Lancia Delta Integrale in restomod-jas

Vrijwel iedere liefhebber van Italiaanse auto’s kent inmiddels Alfaholics wel, als bouwer van snelle klassieke Alfa coupés met verbeterde techniek en moderne delen. Een gigantisch succes, als je er eentje wilt laten bouwen ben je zelfs twee jaar verder voor je de sleutels in ontvangst kan nemen. Het Italiaanse Automobili Amos gaat iets doorgelijks doen met de lekker vierkante Delta.

Helemaal vergelijkbaar is het overigens niet, een door Amos verbouwde Delta herken je direct aan een behoorlijk ingrijpend gewijzigde carrosserie. Het meest opvallende zijn de verdwenen achterportieren. Waarom de Italianen de auto ombouwen naar een driedeurs-model is ons een raadsel, nog nooit hebben we bij het zien van een Delta Integrale gedacht: ‘Wat jammer van die achterportieren…’ Verder krijgt de Delta een carbon neus die een beetje doet denken aan het front van de Beta Monte Carlo.

Als basis gebruikt Amos Intergales 16v, Evo’s worden er niet voor opgeofferd. Overigens zorgt het opofferen van een mooie originele 16v bij ons ook al voor gemengde gevoelens. Verder is Amos nog niet echt scheutig met de informatie, de motoren zijn tot flinke vermogens te tunen en ook qua onderstel is er veel mogelijk bij het model. Verzamelaar (en coureur) Eugenio Amos bouwt de eerste Amos Delta voor zichzelf, daarna gaat het feest voor klanten beginnen.