Lancia lijkt merk voor Italië te worden

lancia_fulvia_1963_1

Tijdens de grote plannen voor de komende jaren van FCA was er één merk dat schitterde door afwezigheid. Althans: zo goed als. Lancia kwam niet voor in de presentatie, op een minimaal logootje dat ergens weggedrukt was in een ‘verre-vage-plannen-sheet’. 

Eén van de weinige dingen waar wat over gezegd werd was het plan om Lancia compleet op nieuw te organiseren, resulterend in een merk dat praktisch alleen in Italië verkocht zal worden. Dat vertelde Alfredo Altavilla, de grote man voor Lancia. Dat betekent géén nieuwe modellen en daarentegen wel de nodige modellen die binnenkort met pensioen mogen.

Die uitspraak past wel bij de woorden die Marchionne eerder dit jaar in Genève uitsprak over de toekomst van het merk. In de praktijk zal het er op neer komen dat Lancia de komende jaren in Italië gewoon leverbaar blijft en zijn verkopen (straks) met één model moet bereiken: de Ypsilon. Die zal nog tot en met 2018 in productie blijven, iets dat niet geldt voor de Lancia Delta die over niet al te lange tijd uit productie zal gaan. Tegen 2018 kan het dan twee kanten op: het merk zal stoppen, óf, en daar gaan we eigenlijk van uit, het merk krijgt weer een fraaie nieuwe line-up die gebaseerd is op de nieuwe Europese modellen die er tegen die tijd zijn.

 1. Bang dat het optie A zal worden en ze het merk langzaam in slaap laten dommelen. Op een manier waardoor het merk vanzelf “vergeten” zal worden door het grote publiek en hierdoor geen imagoschade voor de rest van FCA zal opleveren.

  Zelf zou ik het prachtig vinden als ze het Lancia-label zouden gebruiken voor iets gedurfst zoals een complete vol-elektronische line-up. Een label wat zich waagt aan een echte voorsprong door techniek en zich kan meten aan nieuwe labels als Fisker en Tesla. Echter heeft Lancia zich in een ver verleden al bewezen als technisch vooruitstrevend. 🙂

  1. een grote inverstering , dat electrische , en volgens velen op z”n retour . E is al helemaal niet de uiteindelijke (.) oplossing . Maar wie het weet mag het ….

   1. Op zich niet eens erg als ze niet elektrisch gaan. Lancia-label is in mijn ogen ook wel geschikt voor hybride modellen of andere toekomstige techniek zoals waterstof. Nu ze toch al (losse) banden aan het smeden zijn met Mazda zou dat laatste ook interessant kunnen zijn voor Lancia. Er blijkt daarin namelijk toch zomaar eindelijk ineens een toekomst te zijn voor de wankelmotor heb ik begrepen. Toch ook leuk om de wankelsound te horen uit een italiaanse wagen.

    Als Fiat in ieder geval maar meer gaat laten zien dan nu met twin-air en multi-air die beiden toch niet zo baanbrekend zijn als dat ze het brengen.
    Lancia zou perfect zijn voor alles wat “out of the box” is 🙂

    1. Fiat zou de twinair al als potentieel hybride zien heb ii begrepen , komt ook niets van .
     Nee , een (mooi) merk enkele als speeltuin van onzekere aandrijfvormen te gebruiken lijkt me geen goed idee , de markt zal er ook niet om vragen , ook nu elektrisch meer en meer op zij retour is , en terecht .

 2. Ik heb uit zeer betrouwbare bronnen vernomen dat er in Italie hard wordt gewerkt aan een
  motor voorzien van waterstof technologie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *