Lancia straks alleen voor Italië, zegt Marchionne

images_lancia_delta_1989_1_1024x768

Als een verrassing komt het niet en de geruchten gingen ook al eerder. Sergio Marchionne lijkt nu zelf de bevestiging te geven over de toekomst van Lancia in een interview dat hij deed in Italië. Italië zal het enige land zijn waar Lancia straks nog leverbaar is.

De grote man van FCA was te gast bij het Festival dell’Economia di Torino, waar Marchionne sprak met onder meer Roberto Napoletano, de hoofdredacteur van Sole 24 Ore, het financiële dagblad van Italië. Daar reageerde hij op de vraag van een gast over de toekomst van het merk Lancia en liet eigenlijk weinig ruimte voor twijfel over.

Marchionne geeft aan dat hij moest kiezen tussen Alfa Romeo en Lancia en dat hij in de eerstgenoemde meer toekomst ziet. Lancia draait volgens Marchionne al een jaar of tien verlies en ondanks de vele pogingen wil het tij maar niet keren. “De geloofwaardigheid en het imago van het merk is alleen te redden met investeringen van vele miljarden en die zijn er op dit moment niet.” Marchionne geeft verder aan dat hij het erg jammer vindt en dat Lancia een prachtig merk is: “Ik heb zelf een Lancia Delta HF Integrale, één van de meest fantastische Lancia’s ooit!”.

Overigens zal het merk niet vandaag of morgen verdwijnen uit ‘de Nederlandse schappen’, de Ypsilon zal ook hier nog wel een tijdje leverbaar blijven.