Lancia Thema voortaan vanaf 50 mille

120220_L_Thema_AWD

Persoonlijk zouden we het wel weten als we in de 50 mille stuk mochten slaan op een flinke sedan: de Lancia Thema! Eerder lukte dat niet voor dat bedrag, maar Lancia heeft de grote jongen een whopping € 8.000 goedkoper gemaakt. Daardoor begint de prijslijst nu bij € 49.990 voor de krachtige Thema 3.6 V6 Pentastar.

In het luxe segment van zakensedans laat de Lancia Thema zich van zijn gulle kant zien. Met standaard zaken als lederen bekleding, elektrisch verstelbare stoelen met ventilatie, stuurverwarming, adaptieve bi-xenonverlichting, cruise control, keyless go, radionavigatie, automatische niveauregeling, Uconnect Touch-systeem, Bluetooth Streaming Audio, Hill Start Assist, 18-inch lichtmetalen wielen, ambient light sfeerverlichting en nog veel meer wordt het lastig voor de verkoper van de Lancia-dealer om je nog over te halen om veel opties aan te kruisen.

thumb.output

Niet alleen de aanschafprijs is gekelderd, ook de leaseprijs is met € 1.148,- per maand erg interessant. De achterwiel aangedreven Thema kent twee krachtige zescilindermotoren. De 3.6-liter V6 Pentastar benzinemotor levert 286 pk en 340 Nm koppel en heeft een verfijnde 8-traps automatische transmissie. De 3.0-liter V6 diesel is beschikbaar in vermogensvarianten tot 239 pk en 550 Nm. Beide zijn gekoppeld aan een 5-traps automaat. Dieselen gaat vanaf € 52.990.