Lancia Ypsilon CNG van start in Italië

lancia-ecochic

In Italië is Lancia gestart met de promotie van de nieuwe Ypsilon Ecochic Metano, de versie waar de eigenaar CNG (groengas) mee kan tanken dus. Deze zeer voordelige en schone brandstof is bij de Italianen erg populair. Zodoende was het slechts een kwestie van tijd dat de Ypsilon TwinAir ook in CNG-uitvoering leverbaar zou worden.

Groengas, aardgas, CNG, het komt in de basis op hetzelfde neer. Niet alleen het milieu is je dankbaar als je voor een auto die op groengas rijdt kiest, ook je eigen portomonnee lacht je al snel toe. In Nederland hebben we eerder deze week kennis mogen maken met de Panda die op deze brandstof rijdt. Daarbij is de meerprijs al na 13.000 kilometer terugverdiend. Let op, daarbij bedoelen we niet jaarlijks 13.000 kilometer maar slechts één keer! Daarna is het alleen nog maar winst!

De Lancia Ypsilon Ecochic is met dezelfde motor uitgerust en levert dan dus ook 80 pk. De CO2-uitstoot is een erg lage 86 gr/km, terwijl het opgegeven verbruik 3,1 kg per 100 kilometer bedraagt. Een kilo CNG kost in Nederland ongeveer een euro, zodat je dus een euro of drie per 100 kilometer kwijt zou zijn. Dat red je met een andere brandstof niet! De benzinetank van de Yp is net zo groot als normaal, dus je kunt de auto altijd als een gewone benzinevariant rijden indien gewenst.