Lapo Elkann presenteert ultieme zomer-500: de Spiaggina

Op 4 juli 1958 presenteerde Fiat de 500 Spiaggino. Dat staat voor ‘strandje’ en daarmee is direct duidelijk waarvoor Fiat de geinige 500 bedoelde. Gisteren, exact 60 jaar later, presenteerde Garage Italia Customs van Lapo Elkann de reïncarnatie van de kleine strandauto.

En zo werd een nieuwe Fiat 500 onthoofd, voorzien van lage voorruit en rolbeugel en kreeg de nieuwe Spiaggina een voorbank en veel waanzinnige details. De lichtblauwe en witte lak combineert goed met de retro-wielen en binnen is werkelijk iedere centimeter zwart kunststof geëlimineerd. Vier personen meenemen is uitgesloten, of twee er van moeten zich goed vasthouden op het ‘dekje’ achterop. Een prachtig resultaat, als je het ons vraagt.

Liever de oude 500 Spiaggina? Dat kan natuurlijk ook. Er staat er op het moment zelfs eentje te koop. Of het een originele is? Het zou zo maar kunnen maar wij doen er geen uitspraken over. Leuk is hij in ieder geval wel en voor € 45.000 heb je de nieuwe versie van Elkann in ieder geval niet…