Man retourneert Ferrari 458 Spider na krakende stoel

Je koopt een Ferrari 458 Spider van ongeveer € 273.000 en stoort je vervolgens dermate veel aan een krakende stoel dat je de koop laat ontbinden. Het gebeurde in Hengelo waar Munsterhuis Sportcars voor het gerecht werd gesleept door de kersverse Ferrari-eigenaar.

De koper kwam na aanschaf al snel terug bij Munsterhuis met klachten over de krakende stoelen. Of het om het kraken van het leder ging of om het kraken van de stoel zelf is niet bekend maar we gaan er gemakshalve maar even vanuit dat het om het laatste gaat. Leder kraakt namelijk altijd wel een beetje, dat is nou eenmaal het product.

Er van uitgaande dat het om een kraakje in de stoel zelf ging zou je zeggen dat er bij Munsterhuis wel een oplossing mogelijk zou moeten zijn in de vorm van garantie en twee nieuwe stoelen (als de klacht gegrond was) maar de eigenaar liet een deskundige een heus expertrapport opstellen en sleepte Munsterhuis vervolgens voor de rechter.

Een jurist van DAS Rechtsbijstand eiste primair een ontbinding van de koopovereenkomst (inleveren en geld terug dus), mocht de rechter daar niet achter staan was er ook nog een plan B: een schadevergoeding van € 75.000 (!!!).

De rechter in Overrijsel kon zich ergens wel vinden in de klacht en erkende dat ‘het genot door de ergernis over de krakende stoelen ongetwijfeld niet maximaal was’ maar vond het onterecht dat de klant hem ‘zonder kosten’ in kon leveren. Voor de 8.500 gereden kilometers werd er € 15.000 van de aankoopsom afgetrokken. De Ferrari werd op die basis geretourneerd naar Munsterhuis.

Prettig detail: de 458 Spider was binnen no-time verkocht aan een nieuwe eigenaar die geen seconde heeft gemopperd over de ‘krakende stoelen’. Een feit dat vermoedelijk prima aangeeft hoe groot het probleem nou echt was…

Via Automobielmanagement.