Marchionne bevestigt: Fiat 124 Spider komt!

fiat_spider_1969

Op de autosalon van Genève die op dit moment plaatsvindt heeft Sergio Marchionne in een interview aangegeven dat de tweezits cabriolet die gaat komen onder het label van Fiat op de markt gaat komen en 124 Spider gaat heten. En dát vinden wij leuk!

Al tijden weten we dat Fiat in samenwerking met Mazda aan een roadster werkt. Mazda heeft haar variant, de nieuwe MX5, reeds gepresenteerd maar Fiat wilde nog niet bevestigen onder welke vlag de roadster gehangen zou worden. In eerste instantie was het vermoeden Alfa Romeo maar al snel werd de tweezitter richting Fiat geschoven. Althans, volgens de geruchten dan, officieel kwam er niets naar buiten.

Uiteindelijk hebben we gelijk gekregen, zo blijkt na de bevestiging van Marchionne die op de autosalon in een interview heeft aangegeven dat er daadwerkelijk een Fiat 124 Spider aan zit te komen. Na de terugkeer van de legendarische 500 dus wederom een klassieke naam die terugkomt. Later dit jaar zal de 124 Spider voorgesteld worden, er zelf eentje hebben kan in het voorjaar van 2016.

Wees gerust, de 124 Spider wordt geen Mazda met een ander ‘dekseltje’. Behalve het chassis deelt de Fiat praktisch niets met de Mazda, het interieur, de motoren en al het plaatwerk zal volledig anders zijn. Later volgt ook een Fiat 124 Abarth en daarop kunnen we natuurlijk ook niet wachten!