Marchionne: de Alfa Romeo Giulia komt 24 juni 2015

alfa-romeo-giulia-2015-lidea-di-thorsten-krisch_5

Als er één auto is waarvan de komst vaak is uitgesteld dan is het wel de opvolger van de Alfa Romeo 159. De middenklasser die het moet gaan opnemen tegen de BMW 3-serie en Audi A4 en vermoedelijk Giulia gaat heten is echter bijna klaar. Althans, Marchionne zegt dat hij eind juni gepresenteerd wordt.

Het is wat met de Giulia. Al tijdens de jaren dat de Alfa Romeo 159 werd geleverd werd er gesproken over een opvolger die naar alle waarschijnlijkheid Giulia ging heten. Achterwielaandrijving, voorwielaandrijving, achterwielaandrijving en dan weer… nou ja, je begrijpt het wel. Inmiddels lijkt vast te staan (iets stellig beweren durven we bijna niet meer) dat de nieuwe D-segmenter van Alfa Romeo achterwielaandrijving krijgt en gebruikt maakt van aardig wat techniek uit de Maserati Ghibli.

alfa-romeo-giulia-2015-lidea-di-thorsten-krisch_6

Omdat het nu wel ontzettend lang onzeker bleef over de exacte introductie heeft Marchionne maar een datum geroepen waarop de ‘Giulia’ wordt gepresenteerd: 24 juni 2015. Dat is exact 105 jaar naar de oprichting van het merk en 105 is toevallig weer de type-aanduiding van de vroegere Giulia. Het lijkt allemaal mooi samen te komen dus. Het aftellen is begonnen!

De impressies komen van omniauto.it en zijn dus niet officieel.