Marchionne: volgend jaar keert een grote naam terug

2015-Alfa-Romeo-Giulia-Super-2015

In Genève heeft Sergio Marchionne de wereld toegesproken over de nieuwe modellen van Alfa Romeo. Daarmee bedoelen we dan de auto’s die nu op de stand staan, waarvan de belangrijkste vanzelfsprekend de net onthulde Alfa Romeo 4C Spider is. Marchionne vraagt nog heel even geduld.

Sergio Marchionne krijgt het aan alle kanten flink te verduren. Oké, onze mooie merken lijken niet altijd op één te staan, maar er wordt wel gezorgd voor een gezonde basis. Nu die er lijkt te zijn, lijken nieuwe fraaie modellen een kwestie van tijd. Afgelopen jaar kregen we al de nieuwe Maserati Quattroporte en Ghibli en is de Alfa-minnende liefhebber op zijn of haar wenken bediend met de 4C. Marchionne weet dat ‘we’ meer verwachten en troost ons tijdens zijn toespraak in Genève: ‘Volgend jaar in Genève toont Alfa Romeo een nieuw belangrijk model, een model dat de geschiedenis van Alfa Romeo eer aan doet.’

Met die woorden is het speculeren over de toekomst weer in volle hevigheid opgelaaid. Marchionne legde er de nadruk op dat het een model zou zijn dat een eerbetoon zou zijn aan de historie van het merk uit Milaan en daarmee zijn diverse modellen uit te sluiten zoals, gelukkig, een SUV. Wij vermoeden dat het daarbij tóch om de Giulia gaat, één van de meest succesvolle Alfa Romeo’s uit de Alfa-historie. Of deze nieuwe Alfa Romeo nu wel of niet op de Maserati Ghibli gebaseerd zal zijn of dat het toch een model onder deze riante E-segmenter wordt, durven we niet te voorspellen.

Een andere optie die een duidelijke link met het verleden zou hebben, de Duetto Spider, staat ineens op losse schroeven.