Maserati 300S van 1955 onder de hamer

maserati-300s-bonhams

Een derde plaats, dat was het resultaat van de race waarin deze Maserati 300S zijn debuut beleefde. Achter het stuur Bill Spear en Sherwood Johnston, die de Maserati met chassisnummer 3053 tijdens de 12-uurs race van Sebring van het FIA Sports Car World Championship naar het podium wisten te sturen 

Deze ‘3053’ is de derde 300S in deze uitvoering en wordt binnenkort geveild bij veilinghuis Bonhams. De Maserati 300S wist tijdens de eerste race dus al te overtuigen en kon alleen de Ferrari 750 Monza van Phil Hill en Carrol Shelby en de Jaguar D-type van Mike Hawthorn en Phil Walters niet achter zich houden. Niet iets waar de debuterende rensportwagen zich voor hoefde te schamen. Op plek vier finishte overigens een identieke auto met Cesare Perdisa en Gino Valenzano achter het stuur.

De 300S wordt aangeboden met een volledig geprepareerde motor die door Cyril Embrey onder handen is genomen. Ook de originele motor is aanwezig. De gemonteerde versnellingsbak is eveneens niet de originele. In plaats van een vierbak is er een door Jack Knight gemodificeerde vijfbak geplaatst. Ook nu weer is de originele bak wel aanwezig.

[nggallery id=174]

Mocht je nog niet overtuigd zijn van de kwaliteiten van de Maserati 300S dan kunnen we ook Sir Stirling Moss nog even citeren: “…one of my favourite front-engined sports Maseratis – one of the easiest, nicest, best-balanced sports-racing cars ever made…“.

Kortom: een unieke auto die je maar zelden tegenkomt. De ‘Maser’ zal dus ongetwijfeld een hoop belangstelling krijgen tijdens het Goodwood Festival of Speed, waar de auto wordt aangeboden bij Bonhams. De prijs? De opbrengst wordt geschat op een bedrag tussen de 4,1 en 5,3 miljoen euro.

Meer informatie vind je op de website van Bonhams.