Maserati Alfieri volledig elektrisch in 2020

In 2014 werd de Alfieri Concept gepresenteerd op de Autosalon van Genève. Daar wist hij gelijk de titel van ‘Mooiste auto van de show’ in de wacht te slepen. Helaas bleef het daarna behoorlijk rondom de stijlvolle coupé, waarbij de sportwagen dan weer wél en dan weer niet zou komen. Volgens het Engelse Autocar gaat het dan toch echt gebeuren: de Alfieri komt!

In 2020 moet het zover zijn: de Maserati Alfieri maakt entree, volledig elektrisch. Dat klinkt enorm ver weg maar vergeet niet dat we bijna in 2017 zijn beland en dat we de coupé dan ongetwijfeld al in 2019 te zien krijgen. Er is echter meer goed nieuws: een jaar eerder maakt de Alfieri al zijn opwachting als variant met benzinemotor, de V6 uit de Giulia Quadrifoglio! Aangezien de kosten om een elektrisch aangedreven auto te bouwen op een bestaand platform enorm zijn, is de verwachting dat de Drietand op een volledig nieuw platform gebouwd zal worden dat speciaal is ontwikkeld om ook elektrische modellen op te zetten.

Tot 2018 moeten we het nog even doen zonder Alfieri. Wel is er in het bedrijfsplan van de komende jaren een opvolger te verwachten voor de GranTurismo en het open zusje, de GranCabrio. De opvolger van die auto’s zullen vermoedelijk gebouwd worden op het platform van de Ghibli, Levante en Quattroporte, al vingen we elders ook signalen op dat de sportieve GT op het Giulia-platform zou staan.