Maserati Classiche officieel van start

Maserati kondigde het eerder al aan maar nu is de nieuwe service van het merk officieel van start gegaan: Maserati Classiche. Net als andere merken heeft ook Maserati nu een afdeling die het behoud en de originaliteit van het automobiele erfgoed van het merk beschermt en ondersteunt.

Als startschot dient een Mistral 3700 van 1969, die als eerste door het Maserati Classiche-programma werd gecertificeerd. Deze zilverkleurige (Auteuil) schoonheid kreeg het certificaat van echtheid na een controle van de auto, waarbij meer dan 300 punten werden gecheckt aan de hand van alle oorspronkelijke documenten die in het bezit zijn van het Historical Archive. Een commissie van deskundigen waarborgen het proces. Het Classiche-certificaat is aan te vragen voor alle auto’s van het merk die ouder zijn dan twintig jaar, of speciale series zoals de MC12 en de limited editions van de Quattroporte. Naast het certificaat is er ook de mogelijkheid tot service aan je Maserati en een autoverzorgingsservice. Op de Maserati Classiche website kunnen klanten een aanvraag voor het Maserati-certificaat van echtheid doen.

Daar houdt het nog niet op volgens Maserati: “Naast diensten voor verzamelaars en klanten biedt het programma een service die het behoud van de auto’s  ondersteunt, en gedetailleerde restauraties die de oorspronkelijke staat evenaren. Een speciaal serviceplan biedt eigenaren van modellen in de categorieën Classiche, Youngtimer en Speciali een follow-up in de verschillende stadia van de onderhouds- of restauratiewerkzaamheden.

Maserati Classiche gaat onderdelen produceren die niet meer verkrijgbaar zijn, volgens specificaties die zo dicht mogelijk bij de oorspronkelijke onderdelen liggen. Uiteraard wel met de technologie van nu, om betrouwbaarheid en functionaliteit te garanderen.

Bovendien is ter gelegenheid van de lancering van het Maserati Classiche-programma ook een nieuwe Capsule Collection beschikbaar, voor liefhebbers van het erfgoed van het merk. De collectie combineert stijl met traditie en omvat kledingstukken voor heren, dames en ‘mini-me’s’. Het ontwerp hiervan kenmerkt zich door aandacht voor detail en weerspiegelt de features en traditionele kleuren van Maserati Classiche.