Maserati Levante is helemaal klaar

maserati-levante

Vorige week bracht Maserati al de nodige foto’s van de nieuwe SUV naar buiten. Alle informatie over techniek, motoren en uitrusting ontbrak daar echter bij, reden om het nu nog eens dunnetjes over te doen voor het merk. Op de Autosalon van Genève is het doek volledig van de sportieve reus gegaan.

Maserati presenteert voor het eerst in haar (ruim) honderd jarig bestaan een SUV, de Levante. Een naam die niet alleen is gekozen omdat het lekker klinkt, het is ook een warme Mediterrane wind die kan variëren van een zacht briesje tot een onweerstaanbare natuurkracht en precies dát is het kenmerk van de nieuwe Maserati.

De grote jongen die het moet gaan opnemen tegen auto’s als de Porsche Cayenne moet uitblinken in design, exclusiviteit en performance. Sportwagenprestaties met een flinke dosis aan luxe, zoals het zijde van Ermenegildo Zegna, vervaardigd door de Zegna-wolweverij in Trivero aan de hand van een gepatenteerd proces.

56d55f7e18612

De Levante is qua onderstelarchitectuur gebaseerd op de Quattroporte en Ghibli, uiteraard geheel doorontwikkeld om te kunnen aansluiten bij een auto uit dit segment. We weten natuurlijk allemaal dat de Levante geen auto is die veel voor het extreme offroad-werk gebruikt gaat worden maar volgens Maserati is ook dat geen enkel probleem. Wellicht dat het merk ons daarin overigens kan verrassen, het kan natuurlijk ook gebruik maken van de kennis van zustermerk Jeep.

Met een gewichtsverdeling van 50-50, zeer lage cw-waarde van 0,31, een zelfsperrend mechanisch achterdifferentieel en het laagste zwaartepunt in zijn klasse moet het één van de leukst sturende SUV’s zijn. Leukst dan even in de zin van sturen op verharde ondergrond.

Naast het sturen ook aan prestaties geen gebrek. De Levante is leverbaar met drie motoren. Voor het gemak sommen we ze even voor je op:

Uitstoot249 gram CO2/km253 gram CO2/km189 gram CO2/km

Maserati Levante 3.0 V6 TwinTurbo S 3.0 V6 TwinTurbo 3.0 V6 diesel
Vermogen 350 PK 430 PK 275 PK
0-100 6,0 sec. 5,2 sec. 6,9 sec.
Top 251 km/u 264 km/u 230 km/u
Verbruik 10,7 l/100 km 10,9 l/100 km 7,2 l/100 km

56d55f7ec13b0

Aan boord kan er gebruik gemaakt worden van een vernieuwde versie van het Maserati Touch Control-systeem, bij de Levante voorzien van een 8,4″ display. Er is een groot aantal geavanceerde rijassistentiesystemen leverbaar, waaronder een adaptieve cruise control met automatische Start&Stop-functie, forward collision warning, een automatisch remassistentiesysteem en lane departure warning. Op de optielijst staan onder meer een dodehoeksensor een surround view-camera en een automatisch bediende achterklep.

Wees niet bang dat het je aan boord aan iets zal ontbreken. Naast de bijzonder lange lijst van de standaarduitrusting kun je ook nog kiezen voor het Luxury-Package en een Sport-Pack. Je kunt wel raden waar de focus op ligt bij beide pakketten. Naast de pakketen kan de in de Mirafiori-fabriek in Turijn gebouwde SUV nog naar hartelust worden voorzien van zelf gekozen opties.

UPDATE 4 maart: Maserati maakt zojuist de Belgische en Luxemburgse prijzen bekend voor de Levante. In België kun je jezelf eigenaar noemen van een Levante vanaf € 73.200 (275 pk diesel). In Luxemburg ben je nóg goedkoper uit, daar rij je hem al voor € 71.000. Liever een benzine? Dan kan in België al voor € 91.000 (Luxemburg € 88.000) en dan heb je de 430 pk sterke 3-liter. Over de minder krachtige benzine-variant wordt met geen woord gerept in de prijslijst.