Maserati Quattroporte gepresenteerd in Detroit

maserati-quattroporte-2014-e

Naast de speciale Fiat 500’s Tenebra en Cattiva, is er meer Italiaans nieuws in Detroit: de zesde serie Maserati Quattroporte is voor het eerst aan het grote publiek getoond. Of het applaus voor de dames of voor de Maserati was weten we niet, maar het was bepaald niet stil toen het doek van de Quattroporte werd getrokken.

Op de eerste show van het jaar staan enkele exemplaren van de nieuwe limo. Amerika heeft ook gelijk de prijzen en andere belangrijke informatie te horen gekregen uit de mond van Harald Wester. Amerikanen dienen 135.000 dollar achter te laten voor een exemplaar met V8. Ook de V6 wordt leverbaar in de US of A, evenals de vierwielaangedreven varianten. Waar er eerder werd gesproken over de naam ‘Integrale’ voor deze all-wheel-drive QP, heeft men het in de brochure toch echt over de Q4, een naam die we uit het verleden kennen van onder andere de Alfa Romeo 164 en 155.

maserati-quattroporte-2014-a

Tot nu toe hebben we de nieuwe Maserati vooral met een lichtgekleurd interieur gezien, maar in Detroit staat er ook eentje met een sportief zwarte binnezijde met de nodige carbondelen. Wat het mooiste past bij de chique uitstraling van de ‘Maser’ beoordelen we binnenkort in het echt. Langzaam maar zeker begint de uitstraling van de nieuwe Quattroporte op ons in te werken, net zoals dat even tijd nodig had bij het voorgaande model. Lekker plaatjes kijken kan hier.

maserati-quattroporte-2014-c

Zoals gezegd kan de flinke jongen worden uitgerust met een bij Ferrari gebouwde, 530 pk sterke 3.8 V8 of met een 3.0 V6. Die laatste heeft nog altijd 410 pk aan boord, dus een stakker is het allerminst. De Quattroporte is een aardig stuk gegroeid ten opzichte van zijn voorganger en meet nu 526 cm. Meer Informatie en specificaties vind je in ons eerdere bericht over de krachtbronnen.

maserati-quattroporte-2014-b