Meer informatie en foto’s over de nieuwe Fiat Ducato

Ducato-Furgone

Een week of drie geleden presenteerde Fiat de nieuwe Ducato. Het ontbrak echter nog aan een wat omvangrijkere fotogallerij en om die reden bleven het interieur, de verschillende uitvoeringen en andere aanzichten nog even onbekend.

Vandaag presenteert Fiat meer informatie en beeld van de zesde generatie van de Fiat Ducato. Met meer dan 2,6 miljoen geproduceerde Ducato’s sinds 1981 is Fiats ruimtewonder één van de meest succesvolle bestelauto’s die er bestaat.

Over de motoren was het meeste inmiddels al bekend. De zuinigste Ducato heeft slechts 5,8 liter diesel per 100 kilometer nodig en stoot dan slechts 158 gram CO2 per kilometer uit (NEDC-cyclus). Als we de motoren even opsommen ziet het lijstje er als volgt uit:

Motor Versnellingen Vermogen Koppel
2.0 MultiJet 5 115 pk 280 Nm
2.3 MultiJet 6 130 pk 320 Nm
2.3 MultiJet 6 150 pk 350 Nm
3.0 MultiJet 6 180 pk 400 Nm

Op beide 2.3 motoren en de 3.0 is ook de Comfort Matic versnellingsbak leverbaar. Prijzen en meer foto’s volgen later. De Ducato is inmiddels in meer dan 80 landen te koop en sinds vorig jaar is de ‘besteller’ ook in Noord-Amerika te koop met een ander logo op de neus: dat van het Amerikaanse Ram met als typeaanduiding Promaster.

De nieuwe Ducato is qua vormgeving en functionaliteit weer helemaal ‘bij’, iets dat typerend is voor iedere generatie Ducato tot nu toe. Er zijn talloze combinaties mogelijk in de aankleding waarbij zowel het exterieur als interieur een flinke lijst aan mogelijkheden heeft. De grille is bijvoorbeeld in twee verschillende kleuren leverbaar en de bumper is opgebouwd uit vier delen dat de vervangingskosten bij schade behoorlijk drukt. De koplampen zijn voorzien van dagrijverlichting, afhankelijk van de uitvoering mét of zonder LED-technologie.

Ducato-Panorama

In de Ducato valt de middenconsole direct op, waar een groot inklapbaar paneel te vinden is dat de mogelijkheid biedt om je telefoon, tablet of notitieblok onder te brengen, goed in het zicht. Het ziet er wellicht wat vreemd uit in eerste instantie maar we kunnen ons voorstellen dat dit voor veel professionele chauffeurs een uitkomst is. Daarnaast zijn er enkele fraaie media-systemen leverbaar die we kennen uit de auto’s van Fiat.

Qua veiligheid scoort de Ducato nu al goed op het gebied van actieve veiligheid in de vorm van diverse systemen die helpen bij het veilig rijden. ESC, LAC (ter herkenning van de hoeveelheid belasting), Hill Holder, ASR, EBA zijn allemaal (al dan niet standaard) te vinden op de Ducato. Ook kan er gekozen worden voor een systeem dat de snelheidsborden en diverse verkeersborden herkent door middel van een aanwezige camera.

Ducato-interior-2014

De diversiteit aan carrosserievarianten is groot, van besteller die luistert naar de naam Ducato Furgone, via een Pick-Up versie naar een variant voor personenvervoer die Ducato Panorama heet. De nieuwe Ducato is verkrijgbaar in 4 verschillende lengtes en 3 verschillende hoogtes voor de bestelauto’s tot zes verschillende lengtes voor de personenversies en pick-ups.