Mening: kom maar op met die sportieve Lancia Thema?

2012-chrysler-300-SRT8-front-end-in-motion

De Chrysler 300 is de tweelingbroer van de Lancia Thema. De Chrysler kwam daarbij als eerste ter wereld en dus is de Lancia het jongere broertje, duidelijk gelijkend op de Amerikaan. Van die Amerikaan zijn inmiddels de nodige sportieve en krachtige versies verschenen. Wat vind jij: kom maar op met die extra hete Thema of niet?

Waar het motorgamma van Lancia piekt bij de Thema 3.6 V6 Pentastar is er in Amerika (uiteraard) een véél sterkere variant: de Chrysler 300 SRT8 met een beul van een V8 onder de motorkap. De achtcilinder meet 6,4 liter en levert een vermogen van 470 pk. Daarmee snelt de Thema-broer in 4,5 seconden naar de 100. Uiteraard moet je het daarbij horende geluid vooral niet vergeten!

2013-Chrysler-300-SRT8

In onze ogen zou deze, qua uiterlijk nog aardig ingetogen variant, uitstekend als Lancia Thema geleverd kunnen worden. Vergeet namelijk niet dat ook de oorspronkelijke Lancia Thema met achtcilinder werd geleverd in de vorm van de erg dure Thema 8.32. Met een ‘afgezwakte’ Ferrari 328 motor die een vermogen leverde van 215 pk een rappe jongen, waarbij de nadruk op zowel extra sportiviteit als extra luxe lag. Om die reden zijn we van mening dat de Thema 8.64 helemaal geen verkeerde toevoeging aan het gamma van Lancia zou zijn.

2013-Chrysler-300-SRT8-Core-front-side-view

Van de Chrysler komt nu ook een 300 SRT8 Core die uiterlijk van wat extra opsmuk voorzien is. Racy 20″ wielen, rode remklauwen en veel zwarte ‘pianolak’ in het interieur geven de Core een sportievere uitstraling dan de ‘standaard’ 300 SRT8. Qua vermogen zijn er geen wijzigingen en dat lijkt ons ook niet direct nodig. Deze uitvoering met two-tone wielen voegt wat ons betreft niet zoveel toe, maar voor degene die niets met ‘chique’ heeft, kan het een waardevolle update zijn.

Wat vind jij? Is een extra krachtige Lancia Thema een aanvulling voor het merk met de Thema 8.32 als inspiratiebron?