Miniatuur: Alfa Romeo Gloria in productie

alfa-gloria-03

Je herinnert je vast de Alfa Romeo Gloria Concept, ontworpen door het European Design Institute (IED) uit Turijn. Het ligt natuurlijk voor de hand dat een concept een eenmalige oefening is, zonder productieplannen. Toch is de Gloria nu in gelimiteerde oplage te krijgen, zij het wat kleiner.

De Gloria zou een voorbode zijn voor wat komen gaat. Wellicht zullen we dus wat stijlelementen terug zien bij de nieuwe Alfa Romeo Giulia of één van de andere zeven Alfa’s die gaan komen. De flinke vierdeurs creatie meet in werkelijkheid 4,70 m (lengte) en is 1,92 m breed en 1,32 m hoog. Nu je dat weet kun je met behulp van je telraam berekenen hoe groot onderstaande variant in schaal 1 : 18 moet zijn.

68964

BBR komt namelijk met een miniatuur in die schaal. BBR is één van de duurdere miniatuurfabrikanten en het zal je dan ook niet verbazen dat dit model niet alleen schitterend is gemaakt maar dat het ook de nodige euro’s kost.

68964_1

Het model ziet er in ieder geval gelikt uit, wel zijn de wielen andere dan die op de meeste shows te zien zijn geweest. Deze exemplaren hebben wel op de Gloria gezeten tijdens de nodige presentatiefoto’s dus verkeerd is het niet. Bovendien vinden we deze eigenlijk nog ietsje mooier staan ook.

68964_6

Wij kwamen het model tegen bij Traffic Modelauto’s en Documentatie in Doetinchem. Haast is geboden want er zijn slechts 200 (genummerde) exemplaren gebouwd door BBR.

Te koop bij Traffic, foto’s van Carmodel.com.