Montezemolo ziet Ferrari terugkeren naar Le Mans

ferrari-lemans

De laatste tijd gaan er behoorlijk wat geruchten rond dat Ferrari terug zou willen keren in de LMP1-klasse van Le Mans. Van vaag tot behoorlijk geloofwaardig, de geluiden kwamen geregeld voorbij. Nu heeft ook Luca di Montezemolo zich uitgelaten over de 24 uur van Le Mans.

Di Montezemolo deed tijdens de jaarlijkse kerstborrel zijn praatje. Hij gaf niet alleen de nodige complimenten aan de werknemers, maar sprak ook over de succesvolle overwinning van de Ferrari 458 GTE in de GTE Pro klasse. In 2012 won deze equipe, in 2013 werd het minder succesvol. Geen reden voor Di Montezemolo om zich negatief over de autosport uit te laten, integendeel. Di Montezemolo: “We have won with the 458 GTE, but I also quite like the idea of racing at Le Mans in the highest category: who knows, maybe one day we can return and win, say thanks and come home. Maybe we should give it some serious consideration…

Het zou toch wat zijn: Ferrari na ruim 40 jaar weer in de prototype-klasse van Le Mans. De laatste overwinning behaalde het merk in 1965, aldus zou 2015 een mooi jaar zijn om terug te keren. En te winnen natuurlijk. Ferrari heeft met de turbomotoren die voor komend seizoen Formule 1 gebouwd worden een krachtbron in huis die met de nodige aanpassingen ook voor de LMP1-klasse geschikt zou zijn. Zeker is het nog lang niet, maar de uitspraken van de Ferrari-opperbaas geven ons goede hoop!