Mopar gooit sportief sausje over Fiat 500L en Abarth 500

Fiat-500L-Custom-1

Tijdens de jaarlijkse SEMA Show presenteert Fiat iedere keer wel wat bijzonders. Het grote tuningevent in Las Vegas is voor Mopar, de tuningafdeling van Chrysler en Dodge, ieder jaar weer een belangrijk evenement om te laten zien wat men kan. Het is dan een kleine moeite ook wat gepeperde Italianen mee te nemen.

Naast een hoop geweld in de vorm van een Dodge Dart, Jeep Renegade, Chrysler 200 en ander Amerikaans materiaal laten de heren en dames van Mopar ook zien wat men kan met een Fiat 500L en Abarth 500. Als eerste is er de Fiat 500L Custom. Een uitvoering die de typische ‘West Coast’ cultuur mixt met Italiaanse looks en deels zijn we daar best over te spreken.

De subtiele verlaging en two-tone uitvoering kunnen ons wel bekoren, de ‘gerookte’ beglazing van de koplampen en dagrijverlichting komen wat ons betreft wat minder fris uit de verf. Lichtgewicht wielen, een splitter onder de voorbumper en sideskirts maken het geheel af. Niet zichtbaar op de foto is het gewijzigde uitlaatsysteem dat voor een mooie diepe brom moet zorgen.

Fiat-500-Abarth-Scorpion-1

Naast de 500L pakt Mopar ook de Abarth 500 aan. Het resultaat is de Abarth 500 Scorpion (eigenlijk Fiat 500 Abarth Scorpion zoals de 500 in Amerika heet) die van verre is te herkennen aan zijn opvallende kleurstelling en donkere details. Ook hier weer lichtgewicht wielen die bij de 500 in diepzwart zijn uitgevoerd. Een rood met witte lak zorgt voor lekker contrast en ook hier zien we weer donkere verlichtingselementen.

De spiegelkappen zijn van carbon en de omlijstingen van de mistlampen vóór zijn van een rood tintje voorzien. Ook binnen in de 500 een hoop rood, vrijwel het gehele interieur is ook in rood, zwart en wit uitgevoerd. Ongetwijfeld volgen er nog meer foto’s.