MV Agusta Rush 1000: dragracer voor de straat

Brutaalste Brutale tot nu toe op EICMA onthuld

Bij MV Agusta hoef je niet aan te kloppen voor alledaagse motoren, maar met de Rush 1000 onder je kont ogen zelfs merkgenoten wat gewoontjes. In 2020 komt de spectaculaire creatie daadwerkelijk op de markt, met vast en zeker een even spectaculair prijskaartje.

Als kleine fabrikant kun je niet ieder jaar een nieuw model introduceren, waardoor je je merk op andere manieren in de kijker zult moeten zetten. MV doet dat door regelmatig met bijzondere versies te komen op basis van zijn seriemodellen. Op basis van de al erg bijzondere Brutale 1000 RR heeft het roemruchte merk nu op de EICMA in Milaan de Rush 1000 gepresenteerd. En een rush krijg je wel van dit monster; met 208 of 212 pk (met optionele sportuitlaat) en een drooggewicht van 185 kg rij je menig supersporter uit je spiegel. Het zal niet verrassen dat MV voor de Rush  inspiratie heeft opgedaan in de dragracerij.

SC-Project zorgt voor het uitlaatsysteem, Öhlins levert de elektronische voorwielophanging en Brembo is verantwoordelijk voor de remmen, die zich vastgrijpen op 320 mm remschijven. Het meest opvallende element is het afgedekte achterwiel, zoals die tegenwoordig ook veel in de MotoGP te zien zijn. De carbon wielafdekking verbergt een lichtgewicht, gesmeed aluminium wiel. Motorisch blijft alles hetzelfde als bij zijn stamvader.

Ondanks het extreme uiterlijk gaat de Rush 1000 komend jaar gewoon in productie. Over prijzen en aantallen vermeldt het merk vooralsnog niets.