Na LaFerrari krijgen we ook LaMaserati!

pininfarina-maserati-birdcage-75th-concept

Toen Ferrari met de Enzo kwam duurde het niet lang voor Maserati met een eigen versie van die auto kwam, de MC12. Deze maakte gebruik van het chassis van de Enzo en ook de motor werd van Ferrari geleend. In de Maserati leverde deze echter wel net wat minder vermogen dan in de Enzo. Datzelfde trucje gaat Maserati volgens het Engelse CAR nu herhalen .

In 2015 kunnen we volgens het magazine kennismaken met de zus van de LaFerrari, die we gemakshalve maar even LaMaserati noemen. Maserati zal gebruik maken van de LaFerrari als basis om er daar een eigen jas omheen te ontwerpen. Qua motorisering is nog niet helemaal duidelijk wat het gaat worden, Maserati lijkt twee opties te hebben. Als eerste natuurlijk de krachtbron uit de LaFerrari waarbij de versie met drietand op de neus de hybride-techniek links laat liggen, waardoor het vermogen op ongeveer 800 pk uit zal komen. De andere optie is een nieuwe stap als het om turbo’s gaat: de biturbo 3.8 V8 schijnt van nog twee turbo’s extra te kunnen worden voorzien waarmee het totaal op vier ‘blazers’ komt.

Krachtiger dan de LaFerrari gaat LaMaserati natuurlijk niet worden, het steigerende paard blijft natuurlijk de nummer één. Vermoedelijk wordt de Maserati wel lichter door het achterwege blijven van de extra accu’s van het hybride-systeem. Ineens lijkt de Birdcage Concept uit 2006 prima te kunnen dienen als uitgangspunt voor de vormgeving.