Nèt even anders: Abarth 124 spider Scorpione

Als je net als ons dacht: “Jááá, een extra hete versie van de Abarth 124 spider!”, dan moeten we je teleurstellen. Abarth neemt een speciale versie van de roadster mee naar Genève met wat kenmerken die alleen bij de Scorpione mogelijk zijn. Verwacht geen extra vermogen, straffer onderstel of andere hardcore zaken.

Laten we het gelijk maar even roepen: de Abarth 124 spider is rap, strak en lekker. We reden er uitgebreid mee en waren van de voor- tot achterbumper tevreden over de auto. Toch is meer vaak lekkerder en dus dachten we even dat de 124 spider Scorpione een extra gepeperde versie zou zijn.

De Scorpione is leverbaar in twee kleuren, ‘San Marino 1972 Black’ met ‘Forgiato Grey’ details en ‘Turini 1975 White’. Speciaal voor de Scorpione is de bekleding van de stoelen, zwarte microfiber stroken met een leersoort die extra veel grip biedt. En verder? Euhm… Tsja, we komen niet veel verder dan de speciale bekleding. Uiteraard zijn de lekkere 170 pk 1.4 en goed schakelende zesbak aanwezig, evenals het standaard gemonteerde Record Monza uitlaatsysteem. We proberen nog te achterhalen of er meer specifieke zaken voor de Scorpione zijn maar in zowel het Nederlandse, Engelse als Italiaanse persbericht kwamen we niet verder dan de bekleding.

[Best_Wordpress_Gallery id=”56″ gal_title=”Abarth 124 spider Scorpione”]