Nieuw platform Alfa Romeo luistert naar naam Giorgio

alfa-romeo-giulia-169-primo-rendering_1

Alfa Romeo is (nog altijd) druk met de opvolger van de Alfa Romeo 159, die in de volksmond al overal Giulia wordt genoemd. Toch is die naam nog niet zeker. Wel zeker is de interne naam voor het nieuwe onderstel waarop de ‘Giulia’ gebouwd gaat worden: het Giorgio platform.

De naam Giorgio wordt bij Alfa Romeo gebruikt om het nieuwe platform voor vierwiel- en achterwielaangedreven auto’s aan de duiden. Wellicht wil men met de naam onderstrepen dat het weer een sportief merk gaat worden en daarom een deel van een naam uit het verleden kiest, die van Tazio Giorgio Nuvolari die met Alfa Romeo in het verleden vele overwinningen behaalde. Een kleine groep technici is in de fabriek van Maserati in Modena druk bezig met de laatste loodjes van die platform. Dit alles onder de bezielende leiding van Harald Wester. Daarmee is het vrijwel zeker dat de 159-opvolger wat mee zal krijgen van de kennis die is opgedaan met de nieuwe Maserati Ghibli.

alfa-romeo-giulia-169-primo-rendering_3

De Giulia is niet de enige auto die op de D-segment platform gebouwd zal gaan worden, ook toekomstige modellen van Chrysler en Dodge zullen kunnen profiteren van deze ‘basis. De nieuwe Alfa Romeo zal volgend jaar geïntroduceerd worden, meer precieze informatie zal nog op zich laten wachten tot mei dit jaar, dan presenteert Marchionne de grote plannen.

De afbeeldingen bij dit bericht zijn overigens niet-officiële impressies. Meer daar van op de volgende link.

Via: Omniauto.it