Nieuwe Fiat 500S nu ook met 105 pk

De nieuwe Fiat 500S werd in maart op de Autosalon van Genève aangekondigd en vanaf nu is hij ook daadwerkelijk te bestellen. De extra sportief aangeklede 500 lijkt niet alleen sneller, hij is het ook! Althans, als je voor de nieuwe 105 pk TwinAir kiest. De nieuwe 500S is er vanaf € 17.295.

Al tijden had men het er over dat er een snellere versie van de 0.9 TwinAir zou komen en nu is hij ook écht leverbaar. Met 105 pk beschikt de tweecilinder over 25 pk meer dan de normale versie.

De nieuwe 500S is duidelijk te herkennen aan de nieuwe bumpers en rijke uitrusting. Delen die normaal zijn uitgevoerd in zilvergrijs (denk aan zaken als de handgrepen, achterklepstrip, spiegelkappen, etcetera) zijn bij de S voorzien van een Sapphire Graphite laklaag. Die kleur is ook aanwezig op de standaard aanwezige 15″ lichtmetalen wielen, die je optioneel kunt laten vervangen voor 16″ exemplaren in diamantzwart.

Er zijn acht carrosseriekleuren te vinden in de catalogus, Italia Blue en Verde Militare (zoals op de foto’s) zijn daarbij exclusief voor de 500S.

 

Ook het interieur is in stijl uitgevoerd. Zwarte stoel- en hemelbekleding zorgen voor een sportieve ambiance. De deurbekleding en de stikranden van de stoelbekleding zijn uitgevoerd in contrasterende kleuren: blauw, wit of geel. Optioneel is ook Frau-lederen interieurbekleding met witte of blauwe afwerkingsdetails leverbaar.

Het dashboard is standaard voorzien van het Uconnect 7-inch HD LIVE touchscreen scherm. De bestuurder kan zijn mobiele apparaten aansluiten via de USB-poort en de 3,5 mm AUX-aansluiting, maar hij/zij kan ook via Bluetooth muziek streamen via een smartphone. Optioneel is ook digitale DAB-radio en een geïntegreerd TomTom-navigatiesysteem verkrijgbaar. De Fiat 500S is optioneel uit te rusten met het nieuwe exclusieve BeatsAudioTM-systeem dat is ontwikkeld in samenwerking met Beats by Dr. Dre. Behalve de versterker omvat het audiosysteem ook twee dome-tweeters in de A-stijlen, twee 165 mm midwoofers in de voorportieren, twee full-range 165 mm speakers in de zijpanelen achterin en een 200 mm subwoofer op de plaats van het reservewiel, midden in de bagageruimte.

De 500S zit ook vol met dynamische eigenschappen en zaken die het comfort verhogen, zodat hij elke rit veilig en comfortabel aflegt. Die eigenschappen worden benadrukt door de wielophanging: aan de voorzijde monteert Fiat onafhankelijke McPherson-poten en de achterwielen zijn semi-onafhankelijk opgehangen en verbonden met een torsiestaaf.

Prijzen nieuwe 500S
Motor Hatchback Cabriolet
1.2 € 17.295 € 20.295
TwinAir Turbo 80 € 17.895 € 20.895
TwinAir Turbo 105 € 18.995 € 21.995