Nieuwe Fiat Bravo en Punto volgens recept 500 en Panda

fiat-bravo-20-02

Opvolgers van de Fiat Punto en Bravo zullen volgens een ander recept ontwikkeld worden dan nu het geval is, dat geeft Olivier François (CEO Fiat) aan in een gesprek met de Italiaanse krant La Repubblica. Er zal verder worden geborduurd op de huidige 500- en Panda-lijn.

Dat ligt redelijk in lijn met het bericht dat we afgelopen week al plaatsten over het uitbreiden van het Panda-gamma. De opvolgers van de B- en C-segmenter zullen dus een uitstraling krijgen die lijkt op die van de Panda en de 500, beide sterke namen voor het merk uit Turijn.

Zelf zijn we van mening dat de Punto zelf al sinds begin jaren ’90 een ijzersterke naam heeft en daarom hopen we dat de Punto tóch weer een duidelijke eigen identiteit zal krijgen. Volgens François is Fiats ontwerpafdeling Centro Stile op het moment aan het kijken of de Punto meer in lijn met de Panda of met de 500 moet komen. Voor de opvolger van de Bravo is het sowieso even afwachten welke kant het op gaat. Met de komst van de 500L en 500X zijn er straks al auto’s die qua ruimte niet onderdoen voor Fiat’s compacte middenklasser.

 1. Neeeeeeeeee!!!!!! Niet dat ik de panda en de 500 niet kan waarderen om hun uiterlijk (de 500L wordt al minder), maar het zijn kleine gave dinky-toys. Met een eigen uitstraling en een eigen imago. De Punto en de Bravo (en evt Linea, Croma) zijn vanuit de basis al compleet andere auto’s. Het zijn geen kekke compacte ultra-livestyle auto’s. Die auto’s zijn gemaakt om te reizen door (over het algemeen) niet stedelijke gebieden. Als dit waar blijkt is mijn Bravo de laatste Fiat die ik zal rijden… Van mijn eerste Bravo, via de Stilo naar de huidige Bravo. Eeuwig zonde.

 2. Ik ben nu ook zover dat ik hier niet meer op ga zitten wachten, morgen ga ik bij de Renault dealer kijken naar de nieuwe Clio een model dat me erg aanspreekt, wel met pijn in het hart want ik rijdt al zo’n 40 jaar Fiat.
  Maar helaas Fiat heeft tot nu toe geen opvolger voor de Punto Evo Multi-Air die ik nu met volle tevredenheid rijd.
  Dus dan blijft er niets anders over dan bij de concurrentie te gaan shoppen !!!
  Groetjes BEN

  1. @Ben

   Waarom niet een nieuwe Punto deze is stukken mooier dan de EVO gakzij het verdweinen van de chromen snor die op een 500 hoort. En ik vind de punto nog lang niet over datum. Het is nog altijd een frise verschijning tussen de rest.

   1. Punto 2012 heeft alleen andere bumpers. En de pop uitvoering een achterhaald interieur.
    Ik vind persoonlijk de evo bumpers mooier. Breken wat meer.

 3. Beide zijn prachtige en herkenbare modellen. Niet teveel aan sleutelen aub. Het wordt juist hoog tijd voor een opvolger van de Bravo. Hoop dat er ook weer een mooie nieuw Punto komt, met een uniek karakter. Direct ook ff doorsturen naar Abarth en dan weet ik wel wat mijn volgende auto wordt. Nu bij gebrek aan modellen blijf ik m’n huidige Abarth GP trouw…

 4. Ik vind de huidige Bravo nog steeds één van de mooiere auto’s in zijn klasse.
  Ben benieuwd wat het resultaat wordt van de design afdeling om hier een waardige opvolger voor te ontwerpen.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant
Officieel: de Alfa Romeo Stelvio is geboren