Nieuwe Fiat Bravo en Punto volgens recept 500 en Panda

fiat-bravo-20-02

Opvolgers van de Fiat Punto en Bravo zullen volgens een ander recept ontwikkeld worden dan nu het geval is, dat geeft Olivier François (CEO Fiat) aan in een gesprek met de Italiaanse krant La Repubblica. Er zal verder worden geborduurd op de huidige 500- en Panda-lijn.

Dat ligt redelijk in lijn met het bericht dat we afgelopen week al plaatsten over het uitbreiden van het Panda-gamma. De opvolgers van de B- en C-segmenter zullen dus een uitstraling krijgen die lijkt op die van de Panda en de 500, beide sterke namen voor het merk uit Turijn.

Zelf zijn we van mening dat de Punto zelf al sinds begin jaren ’90 een ijzersterke naam heeft en daarom hopen we dat de Punto tóch weer een duidelijke eigen identiteit zal krijgen. Volgens François is Fiats ontwerpafdeling Centro Stile op het moment aan het kijken of de Punto meer in lijn met de Panda of met de 500 moet komen. Voor de opvolger van de Bravo is het sowieso even afwachten welke kant het op gaat. Met de komst van de 500L en 500X zijn er straks al auto’s die qua ruimte niet onderdoen voor Fiat’s compacte middenklasser.