Nieuwe modellen Fiat standaard uitgerust met Goodyear

Fiat-500L-Trekking-1

Goodyear kondigt vandaag aan dat het merk werd gekozen om de Fiat 500, de Fiat 500C en de nieuwe Fiat 500L Trekking uit te rusten met zijn EfficientGrip- en Vector4Seasons-banden. De Fiat 500 en 500C worden voortaan geschoeid met Goodyear EfficientGrip terwijl de Fiat 500L Trekking wordt voorzien van Goodyear Vector4Seasons-banden.

Fiat koos de EfficientGrip-banden voor de Fiat 500 en Fiat 500C (maat: 195/45R16 84V) omwille van hun lage rolweerstand die het brandstofverbruik drukt en hun geavanceerde samenstelling die de kilometrage verhoogt.

De EfficientGrip-banden zijn gebouwd om brandstof te besparen en de kilometrage tussen bandenwissels te verhogen”, aldus Hugues Despres, Goodyear Brand Director EMEA. “Hun rubbersamenstelling met silica verlengt de levensduur van de band zodat klanten er meer kilometers mee kunnen afleggen, terwijl de lage rolweerstand de brandstofkosten en de CO2-emissies helpt te verlagen.

Dankzij hun geluidsdempende loopvlakontwerp staan de EfficientGrip-banden bovendien garant voor een stil en comfortabel rijgedrag. Hun unieke loopvlak en de opstelling van de lamellen verzekeren superieure prestaties en kortere remafstanden op een nat wegdek.

De Vector4Seasons-banden, die op hun flanken het sneeuwvloksymbool dragen, onderscheiden zich door een rubbersamenstelling voor alle weersomstandigheden en vlakkere contouren die de druk gelijkmatig verdelen. Zo rijden bestuurders verder met minder brandstof. Bovendien staan ze garant voor een betere weerstand tegen aquaplaning op natte wegen evenals kortere remafstanden op ijs. De ideale band voor de Fiat 500L Trekking dus.