Novitec 488 Pista: over de top

Met de Pista maakt Ferrari de alles overtreffende 488 GTB. Door maar liefst 720 pk, kun je de 100 aantikken in 2,85 seconden en is een top te bereiken van meer dan 340 km/u. Indrukwekkend, maar het kan altijd beter, moeten ze bij Novitec hebben gedacht.

Het is de Duitse tuner van met name Italiaanse auto’s gelukt om 82 extra paarden te verzamelen en zo tot een achterbanden verpulverende 802 pk te komen. De topsnelheid komt ermee op 345 km/u te liggen, een minder spectaculaire groei dan verwacht. Over de acceleratie van de nieuwe creatie wordt helaas niets gemeld.

 

[pexyoutube pex_attr_src=”https://www.youtube.com/watch?v=XeavzRP9a2M” pex_attr_width=”750″][/pexyoutube]

 

De Duitse tuner houdt het, zoals gewoonlijk, niet bij louter motorische aanpassingen. Zo is het onderstel aangepast en een ander uitlaatsysteem gemonteerd. Ook het uiterlijk krijgt een flinke dosis Novitec-saus. Als de standaard uitmonstering van de Pista je wat te lafjes is, heeft Novitec een subtiel aerodynamisch pakket voor je in de aanbieding. Zijn je zakken nog niet leeggeschud, kun je ook nog gaan voor een nieuw ‘king size’ setje wielen dat Novitec samen met Vossen Wheels heeft ontwikkeld. Is het allemaal nodig? Nee. Is het leuk? Ja!