Novitec Rosso gooit sausje over Ferrari California T

ROSSO-CalT-Pic08

Novitec Rosso, de speciale afdeling van Novitec voor Ferrari, heeft zich bezig gehouden met de vernieuwde Ferrari California, de T. Het resultaat is een ‘Cali T’ met 86 pk extra en een topsnelheid van 323 km/u. Ook het laatste vleugje ‘instap-Ferrari’ is er daarmee wel af.

Sinds de komst van de vernieuwde California, de California T, kun je eigenlijk niet meer spreken van een instapper want met een vermogen van 560 pk en een acceleratie naar de 100 in 3,6 seconden kunnen we ons zo voorstellen dat de meeste eigenaren best even tevreden zullen zijn.

‘Best tevreden’ bestaat bij Novitec Rosso niet: het moet knallen, een gigantische pot geluid maken en snaarstrak op de weg liggen. Geen compromissen dus die de boulevard cruisende klant van het merk vraagt dus. Om die reden heeft Novitec Rosso alles uit de kast gehaald om de California T tot ware sporter te maken.

Door middel van uitvoerig geteste software levert de extra gepeperde ‘Cali’ nu 646 pk (bij 7/400 tpm), 86 meer dan origineel. Het gigantische koppel van 856 Nm (101 meer dan voorheen) wordt bereikt bij 4.600 toeren per minuut. Daarmee ramt het racende paard in 3,3 seconden naar de 100 en is de topsnelheid pas bereikt bij 323 km/u. Naast het vermogen is ook de gasrespons verder verbeterd en is er over het hele toerenbereik meer vermogen en koppel.

 

Zoals je op de foto’s kunt zien is er ook een bodykit leverbaar met subtiele spoilers, een diffusor en skirts, allen afgewerkt met een carbon finish. Geen ‘als het maar lekker oogt’ spul trouwens, de spoilers zijn uitvoerig getest in de windtunnel. Ook de grille en de spiegels zijn te voorzien van carbon.

 

Uiteraard verlaat een Novitec Rosso het pand niet met een set originele wielen: 21″ wielen aan de voorzijde en 22″ aan de achterzijde zijn bijna verplichte kost. Voor zijn ze 9″ breed, achter zelfs 12″ zodat de banden (255/30 ZR 21 voor en 315/25 ZR 22 achter) hun houvast niet verliezen. Om de gaten in de wielkasten niet te groot te laten lijken ligt de California zo’n 35 mm lager door de montage van kortere veren. Door het frontlift-systeem kan de voorzijde van de Ferrari zo’m 40 mm verhoogd worden voor drempels en opritten.