Novitec Torado N-Largo: spektakel in het kwadraat!

TORADO-NLARGO-LHu-Pic23

De Lamborghini Huracan is al niet de meest ingetogen auto die op het moment te koop is en opvallen is geen probleem, als dat het doel is. Dat merkten we al tijdens onze kennismaking met de Huracan. Toch moet het voor sommigen allemaal nog iets extremer en dat kan geregeld worden bij de heren (en wellicht dames) van Novitec.

Op basis van de Huracan presenteert Novitec Torado, de Lambo-afdeling, de N-LARGO. Slechts 25 worden er geproduceerd en het is duidelijk meer dan ‘een spoilertje hier en daar’. De spectaculaire widebody versie van een auto die van zichzelf al behoorlijk ‘wide’ is dus. De N-LARGO meet 204 centimeter in de breedte, 12 meer dan een originele Huracan. Het ontwerp is in samenwerking met designer Vittorio Strosek tot stand gekomen en praktisch alle delen die gemonteerd worden zijn van carbon. De vormgeving is niet alleen optisch vertoon, de N-LARGO heeft vele dagen in de windtunnel doorgebracht. Het front werd stevig aangepast en ook de achterzijde is duidelijk anders dan bij het origineel.

De schermen vóór en achter werden verbreed om ruimte te bieden aan de speciale NL2-wielen die speciaal voor deze Lambo werden aangepast. Vóór meten ze 20 inch en zijn er 245/30 ZR 20 banden gemonteerd. Achter moet het nog een maatje gekker: 21″ wielen (12,5″ breed!) met 325/25 ZR 21 rubber. Toch was er nog teveel ruimte over in de wielkasten: Novitec Torado besloot de N-LARGO nog 35 mm te verlagen met kortere veren. Binnenkort is er ook een onderstel met hoogteverstelling leverbaar voor de Huracan.

Omdat uiterlijk vertoon alléén maar zelden voorkomt bij Novitec zal het je niet verbazen dat ook de techniek nog een extra behandeling krijgt. Het resultaat? 860 pk! De 5.2 liter V10 is in staat om een koppel te leveren van 960 Nm! Novitec legt op dit moment de laatste hand aan de krachtbron dus zal spoedig melden hoeveel pk’s en Nm’s het exact zijn geworden.

De N-LARGO is te bestellen bij Novitec als complete auto op basis van een reeds bestaande Lamborghini Huracan.

Meer: www.novitec.com