Video: Novitec Torado pakt Lamborghini Aventador aan

lamborghini-torado-2

Tot nu toe hield Novitec zich vooral bezig met de merken van de Fiat Groep, maar sinds kort heeft de Duitse tuner een speciale afdeling die zich op Lamborghini richt. Novitec Torado, zoals de Lambo-tak heet, heeft het eerst project inmiddels klaar: de Lamborghini Aventador.

Zoals gebruikelijk bij de topmerken biedt Novitec weer de nodige stappen aan, waaruit je kunt kiezen om je exoot aan te passen. In de meest krachtige setup levert dat bij de door Novitec gekietelde Aventador een vermogen op van 969 pk en 912 Nm aan draaimoment. Om dat te bereiken wordt de stier onder andere voorzien van een compressor. Ook een gewijzigd motormanagementsysteem, koelsysteem en uitlaat mogen niet ontbreken.

lamborghini-torado-4

Je zult begrijpen dat de toch al niet kinderachtige prestaties daarmee naar nog extremere hoogten vliegen. De acceleratie van stilstand naar 100 neemt slechts 2,8 seconden in beslag. Van niets naar 200 duurt een nog meer indrukwekkende 7,4 tellen. Om een optimale stabiliteit te garanderen, kun je kiezen voor een in de windtunnel geteste set van een voorspoiler, side skirts, een achterspoiler en nog meer goodies, allemaal gemaakt van carbon.

Een 30 mm verlaagd onderstel en een speciale set lichtmetaal (vóór 255/30-20, achter 355/25-21) met Pirelli P Zero Corsa rubber maken het feest compleet. Horen hoe dat klinkt en zien hoe het er uit ziet? Dat kan via onderstaande video. Geluid vol alstublieft!