Novitec Torado perst 830 pk uit Huracán

De Lamborghini Huracán is nou niet bepaald de meest ingetogen coupé maar voor Novitec Torado is de sportwagon maar wat tammetjes. Reden genoeg voor het tuningbedrijf om zich te buigen over de RWD-versie van Lambo’s instapmodel.

Minder gewicht, een extra strak onderstel en achterwielaandrijving in plaats van vierwielaandrijving maken de Lamborghini Huracán LP580-2 misschien wel tot de leukste uit de reeks. Deze versie mag dan 30 pk minder hebben dan de 4WD Lambo, het lagere gewicht maakt alles goed. Waar wij best tevreden zouden zijn met de coupé in standaardtrim zijn er toch een hoop kopers die daar anders over denken. Geen probleem, een belletje naar Novitec verlost je van alle ingetogenheid.

830 pk!
De specialisten van Novitec hebben een speciale twin-supercharger conversie ontwikkeld waarbij het vermogen stijgt naar een duizelingwekkende 830 pk. Tweehonderdvijftig pk extra dus. Daar hoort natuurlijk ook wat extra geluid bij en daar wordt dan ook voor gezorgd met het speciale uitlaatsysteem. De hoeveelheid decibellen laat zich regelen met een druk op de knop. Het systeem is uitgevoerd in RVS of zelfs INCONEL, een nóg lichter materiaal dat ook gebruikt wordt in de Formule 1.

Uiterlijk vertoon
Het is natuurlijk jammer als mensen niet kunnen zien dat de Huracán 250 pk extra heeft en daarom zijn er ook uiterlijke aanpassingen mogelijk voor de Lambo. Omdat de LP580-2 een andere voor- en achterbumper heeft dan de 4WD Huracán moesten de heren terug naar de tekentafel om een aerodynamische kit te ontwerpen. Zoals gebruikelijk zijn de optische aanpassingen stuk voor stuk getest in de windtunnel, iets dat lang niet iedere tuner doet. De meeste onderdelen zijn gemaakt van carbon.
Om even verder op de uiterlijke uitspattingen in te gaan: een extra voorspoiler en diffussor maken de voorbumper extra agressief. Het kofferdeksel is in te wisselen voor een versie met luchtinlaat, deze optie is niet op de foto’s te zien. De skirts van de sportwagen zijn geheel nieuw vormgegeven en ogen lekker dik. Carbon spiegelkappen en verder geoptimaliseerde luchtinlaten bij de achterste zijruiten maken het zijaanzicht compleet. De kont van de Stier heeft een flinke spoiler, er is keuze uit drie verschillende versies. De achterbumper kan naar wens geheel worden vervangen om het plaatje compleet te maken. Veel ‘naakt’ carbon en een diffussor maken de achterzijde tot een ware attractie. De motorkap is van carbon en kent een verbeterd ontwerp om meer frisse lucht het motorruim in te krijgen.

Wielen maken de auto
Novitec zou Novitec niet zijn als er niet wordt voorzien in een set enorme wielen. Driedelige NL1 wielen met dubbele spaken zijn speciaal voor de Huracán ontworpen. Voor meten de wielen 9Jx20″ en dient de bandenboer er een set 245/30 ZR 20 banden voor op voorraad te hebben, achter moet er zelfs een setje 325/25 ZR 21 rubber om de 12,5Jx21″ wielen. Om te zorgen dat de Lamborghini niet al te gapende gaten tussen wiel en spatbord heeft kan Brutus met 35 mm worden verlaagd.

[Best_Wordpress_Gallery id=”25″ gal_title=”Novitec Lamborghini Huracan”]