Nu compleet: de Ferrari SP America

official-ferrari-sp-america-01

Ferrari is maar druk met het Special Program op het moment. Na de F12 TRS is er nu wederom een Ferrari SP te zien, eentje die we enkele maanden geleden al konden tonen toen hij nog grotendeels onder een doek geparkeerd stond. Nu dus niet meer, welkom Ferrari SP America!

Net als de F12 TRS is ook de SP America gebaseerd op de F12berlinetta. Deze keer is dat overigens iets beter te zien dan bij de open TRS. Toch lijkt het er op dat ook de SP America over weinig delen beschikt die uit te wisselen zijn met de F12berlinetta. Andere bumpers, drie openingen in de motorkap die verwijzen naar de klassieke 250 GTO en bijzondere openingen achter de voorwielen die doen denken aan omgekeerde haaienvinnen.

official-ferrari-sp-america-02

Aan de achterzijde nog meer veranderingen waarbij eigenlijk de hele daklijn anders is en de SP America ook achter de achterwielen koelopeningen heeft die vaag herinneren aan de klassieke racers van het merk. De spoiler is iets duidelijker aanwezig dan bij de basisauto.

official-ferrari-sp-america-04

Het interieur is wat luxer uitgevoerd dan bij de F12 TRS en lijkt wat meer te delen met de F12berlinetta. Ferrari is dus lekker op gang met de SP-lijn die aardig lijkt aan te slaan. Het moet toch ook erg veel plezier bieden om bij Ferrari op bezoek te gaan om je eigen, unieke Ferrari te bespreken.

official-ferrari-sp-america-03

Via: The Supercar Kids.