Nu officieel: daar is de Ferrari F12 TRS [update: interieur!]

official-ferrari-f12-trs

Deze rode open tweezitter nam afgelopen dagen flink wat ruimte op de autowebsites over de hele wereld in beslag. Geruchten, onduidelijkheid en speculaties gingen flink rond en de meeste zaken blijken inderdaad te kloppen nu Ferrari zelf met informatie naar buiten komt.

De F12 TRS blijkt inderdaad een Ferrari van het Special Program te zijn, de afdeling die unieke auto’s voor klanten zonder financiële zorgen bouwt. De naam TRS lijkt te staan voor Testa Rossa Spider. Testa Rossa betekent vrij vertaald ‘Rood Hoofd’ en dat verwijst natuurlijk naar de ‘rode kop’ van het motorblok dat door het transparante deel in de motorkap zichtbaar is. De F12 TRS is gebaseerd op de F12berlinetta en beschikt daardoor over dezelfde 6,3 liter V12 en ook het vermogen is met 740 pk en 690 Nm gelijk. Over het gewicht wordt (nog) niet gesproken door Ferrari maar de sprint naar de 100 in 3,1 seconden en 200 in 8,1 seconden doen vermoeden dat het niet veel scheelt met de ‘normale’ F12berlinetta.

De klant lijkt het niet zo te hebben op overbodige luxe: audio, elektrische ramen, ventilatieroosters en diverse andere zaken zijn achterwege gelaten. In het interieur overheerst verder alcantara, leder, koolstofvezel en de kleur Rosso Corsa, net als de buitenzijde.

official-ferrari-f12-trs2

Er is bij het ontwerp van de TRS met een scheef oog gekeken naar de 250 Testarossa uit 1957 al zien we daar niet direct heel erg veel van terug bij de nieuwste telg uit de Ferrari-stal.

Update 25 juni:
De eerste foto van het interieur is een feit. Autoblog.it toont de eerste foto van het dashboard van de F12 TRS.

2014-ferrari-f12-trs-15