Ode aan de Fiat 127 met 127 Concept

fiat-127-tributo-02

De Fiat 127 is een kind van de jaren ’70. Met zijn typische lijnen van die tijd en een gezonde dosis karakter begint de 127 steeds meer fans te krijgen en met name de eerste serie met kleine koplampen mag inmiddels op een trouwe schare liefhebbers rekenen. Ontwerper David Obendorfer vond het daarom tijd worden voor een nieuwe versie van de klassieker.

Wat ons betreft mag de 127 Concept van Obendorfer zo in productie. Strakke lijnen, duidelijk beïnvloed door zijn voorvader, maar zonder het tot een overdreven geheel te maken.

fiat-127-tributo-01

De 127 zou wat ons betreft een prima opvolger van de Fiat Punto zijn, vooral nu we weten dat deze vermoedelijk toch wat aan eigen identiteit moet inleveren. Dan maar gelijk over een hele andere boeg wat ons betreft. Obendorfer, die veel meer mooie designstudies maakt, heeft de nieuwe 127 gebaseerd op het Punto/MiTo-onderstel dus qua verhoudingen zou het zo kunnen.

[nggallery id=152]

Naast wat normale uitvoeringen showt David ook gelijk wat sportieve varianten met een Sport en een versie die nogal Abarth-achtig aandoet. Wat denk jij van deze retro nieuweling? Maken of het bij de digitale versie van de 127-opvolger houden? Meer van deze strakke hatchback op designboom.com.