Officieel: Alfa Romeo 4C Launch Edition (vanaf € 68.000)

alfa-romeo-4c-launch-edition

In Genève wordt op dit moment de Alfa Romeo 4C gepresenteerd. Ook aanwezig is de Launch Edition, een speciale eerste versie die gekenmerkt wordt door een bijzondere witte lak met donkere wielen en de nodige carbon details. Alfa Romeo verwacht dat de auto in Nederland rond de 68.000 euro gaat kosten.

Carrara Bianco, dat is de tint waarin de Alfa Romeo 4C Launch Edition geleverd gaat worden. In een gelimiteerde oplage, waarvan er 400 voor Europa, Afrika en het Midden Oosten bestemd zijn. Amerika krijgt er 500 en dan zijn er nog 100 over die over de rest van de wereld verdeeld worden. Er komt daarna ook een rode versie. Speciale uitrusting van de ‘LE’: een exclusieve badge, een carbon aero-kit (onder andere spoiler en spiegels), een speciaal voor dit model bedoelde diffusor aan de achterzijde en Bi-LED koplampen. De voorwielen meten 18″, achter is dat 19″  en hebben een speciale donkere uitvoering. Er zijn ook exclusieve luchtinlaten voor de remmerij aan de voorzijde aangebracht. Het extra sportieve uitlaatsysteem wordt aan de inhalerende kant bijgestaan door een luchtfilter van BMC. Ook worden de speciale schokdempers in het persbericht genoemd.

[nggallery id=144]

Binnen zien we alleen maar mooie materialen zoals leer, Alcantara en veel aluminium. Een speciale carbon badge laat de bestuurder weten dat hij in een gelimiteerde versie zit. Rode stiksels bij het stuur, de handrem, matten en stoelen maken het feest compleet.

Accelereren naar de 100 gaat in 4,5 seconden, de top is pas bereikt bij ruim 250 km/u!

Alfa Romeo Nederland verwacht dat ‘wij’ ongeveer € 68.000 moeten gaan betalen voor deze bijzondere tweezitter.