Officieel: Alfa Romeo 4C Spider

alfa-4c-spider

De eerste foto’s lekten eind vorig jaar al uit maar dat bleef beperkt tot wat beeld dat met een mobieltje (of iets van die kwaliteit) was geschoten. Nu presenteert Alfa Romeo helemaal officieel de open variant van de 4C, luisterend naar de naam 4C Spider. Heerlijk!

Een grote verrassing is het natuurlijk niet, aangezien de Spider al eerder te zien was als Spider Concept en vrijwel niets veranderd is. Toch mogen we wel zeggen dat enig enthousiasme zich van ons meester maakt bij het zien van deze foto’s. Lingotto was het toneel voor de hoofdrolspeler van dit bericht, het resultaat oogt prachtig.

Wat opvalt is dat er ‘normale’ uitlaten te vinden zijn aan de achterzijde van de Spider, in tegenstelling tot het centrale dubbelloops geweld van Akrapovic. Dat systeem is straks wel leverbaar als optie. De uitlatenfabrikant kennende moet dat voor een waanzinnig geluid kunnen zorgen, zonder daarmee te zeggen dat de standaard uitlaten beroerd klinken overigens.

alfa-4c-spider-0

Verder een hoop carbon goodies en een nieuw design voor de wielen, bij dit exemplaar uitgevoerd in een donkere lak. In het interieur zien we veel dat we herkennen, op het met leder beklede dashboard na. Dat is bij de dichte 4C gewoon ‘kaal’ kunststof. Kennelijk wil Alfa Romeo een nét wat luxere uitstraling voor de Spider. Verwacht overigens verder geen gewichtsvretende luxe, de Spider is slechts 10 kilogram zwaarder dan de coupé, dit omdat de monocoque van carbon is en er dus geen extra verstevigingen nodig waren.

Er zijn twee opties nodig om je interieur droog te houden bij regen: een stoffen dakje dat op te rollen is en mee kan of een carbon dak dat je niet mee kunt nemen. Oftewel: allebei bestellen, het carbon dak in de winter monteren en het simpele stoffen kapje voor de zomer.

Onder de motorkap is er niets veranderd, hier is de 240 pk sterke 1750 TBi motor te vinden.