OFFICIEEL: de Levante, Maserati’s eerste SUV

maserati-levante

Porsche, Bentley, Jaguar en ga zo maar door: merken die bekend zijn vanwege hun sportwagens en/of top-segment sedans. Toch kunnen ze niet meer zonder SUV en ook Maserati sluit nu in het rijtje aan met een grote, hoge en exclusieve SUV: de Levante.

In aantocht naar de Autosalon van Genève (3 t/m 13 maart) heeft Maserati het uiterlijk prijsgegeven van de nieuwe SUV. Reken er maar op dat er de komende dagen ook nog foto’s van het interieur komen en dat we binnenkort alle technische gegevens kunnen presenteren, ze spreiden de aandacht natuurlijk graag.

Dat de Levante uit de stal van Maserati komt is overduidelijk, er is veel gelijkenis met de Ghibli en Quattroporte. Toch heeft de Levante een eigen gezicht en een redelijk gestrekte lijn zodat er op het eerste gezicht een enigszins slanke auto staat.

Maserati zegt dat het chassis is ontworpen om de Levante rijeigenschappen mee te geven die Maserati-waardig zijn. Sportiviteit op het asfalt dus en uitstekende prestaties en comfort als de ondergrond even wat minder is. Alle uitvoeringen zijn uitgevoerd met instelbare demping en luchtvering, ‘Q4’ intelligente all-wheel-drive en een 8-traps automaat die speciaal voor de nieuwe SUV van Maserati is ontwikkeld.

De Italianen doen nog geen uitspraken over de motoren maar reken er op dat een deel er van bekend zal zijn uit de Ghibli, vanzelfsprekend kan er gekozen worden uit benzine- en dieselmotoren.

De Maserati Levante wordt geproduceerd in de Mirafiori-fabriek in Turijn. De eerste modellen zijn reeds van de productielijn gerold, de Europese marktintroductie staat voor deze lente gepland. De rest van de wereld volgt later dit jaar.