Officieel: Fiat 124 Spider 2016!

fiat-124-spider

We plaatsten vanmorgen al een uitgebreid bericht over de Fiat 124 Spider. Daarin vertelden we al dat de Europese versie op sommige punten zou afwijken. Inmiddels heeft Fiat de 124 Spider officieel gepresenteerd en inderdaad: de specificaties van de Europese versie zijn nét anders.

Na maanden in spanning te hebben gewacht op de eerste beelden, worden we er vandaag mee overspoeld. In het eerdere bericht van vanmorgen toonden we al een flinke gallerij met de US-spec Spider en nu komen de eerste beelden van Fiat voor Europa.

Bijna 50 jaar na de introductie van de 124 Spider is er nu een echte opvolger, een auto die voor mensen met open tweezitters, zoals de Alfa Spider en Fiat barchetta, op het goede moment komt. Samen met Mazda heeft Fiat aan de roadster gewerkt, al is daar aan de buitenkant niets van te zien. Het interieur is wél grotendeels identiek aan dat van de MX-5.

In Europa zal de Fiat 124 Spider een 1.4 MultiAir met 140 pk onder de motorkap hebben. De compacte turbomotor, die we in diverse varianten kennen uit andere auto’s uit de Fiat-stal, levert een lekker koppel van 240 Nm. De Amerikaanse 124 Spider is met 160 pk een stukje krachtiger maar we vermoeden dat er voor Europa later nog een sterkere versie komt. Bovendien komt er een Abarth 124 Spider en die zal vermoedelijk uitgerust worden met de krachtige 1.8 turbo, die we kennen uit de Alfa Romeo Giulietta QV en 4C. Deze zal in de 124 Spider wél wat minder vermogen krijgen.

Qua veiligheid zit het wel goed met de 124 Spider: adaptieve verlichting, achteruitrijcamera en een zeer sterke carrosserie en platform zorgen voor maximale veiligheid. Een 7″ touchscreen display zorgt voor gemak, net als verwarmde stoelen en Keyless Enter’n Go. Genoeg van het lekkere motorgeluid? Dan zorgt een optioneel Bose Premium Sound systeem voor goed vermaak, negen speakers zorgen er voor dat je ook met open kap maximaal kunt genieten. Twee speakers zijn ondergebracht in de hoofdsteunen.

Waar de Amerikaanse snelle beslisser kan kiezen voor één van de 124 eerste 124 Spiders in een speciale blauwtint, kan de Europese koper een tot 124 exemplaren gelimiteerde Spider kopen in de kleur Rosso Passione, compleet met badge en nummering.

124 Spider EU  Technische gegevens
Motor 1.4 MultiAir, 4 cilinder, 1.368 cc, turbo
Vermogen 140 Pk / 103 kW
Koppel 240 Nm
Versnellingsbak Handgeschakelde zesbak
L x B x H 405,4 x 174 x 123,2 cm
Gewicht Nog onbekend. USA: 1.107 kg (automaat 1.125 kg)
Cabriodak Softtop
Uitrusting FIAT Connect 7.0 systeem met 7-inch touchscreen display, multimedia control, Bluetooth connectivity, verwarmde stoelen en Keyless Enter ’n Go.
Audio Bose Premium Sound System met negen speakers als optie, onder andere in de hoofdsteunen.
Kleuren Rosso Passione, Bianco Gelato, Nero Vesuvio, Grigio Argento, Grigio Moda en Bronzo Magnetico.